Lediga jobb Socialförvaltningen i Mellerud

Se alla lediga jobb från Socialförvaltningen i Mellerud. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Mellerud som finns inom det yrket.

Socialsekreterare till Vuxenenheten

Ansök    Feb 20    Socialförvaltningen    Socialsekreterare
Om arbetsplatsen och organisation  Individ och familjeomsorgen i Melleruds kommun består av två enheter, Vuxenenheten samt Enheten barn och unga. Vi är i en gemensam förändringsprocess och kommer att utvidga verksamheterna med en mottagningsgrupp som arbetar mot både barn och unga samt vuxna.  Vuxenenheten består av en enhetschef, en förste socialsekreterare, fem socialsekreterare och fem biståndshandläggare, samt en beroendebehandlare. Enhetens uppdrag är... Visa mer
Om arbetsplatsen och organisation 
Individ och familjeomsorgen i Melleruds kommun består av två enheter, Vuxenenheten samt Enheten barn och unga. Vi är i en gemensam förändringsprocess och kommer att utvidga verksamheterna med en mottagningsgrupp som arbetar mot både barn och unga samt vuxna. 
Vuxenenheten består av en enhetschef, en förste socialsekreterare, fem socialsekreterare och fem biståndshandläggare, samt en beroendebehandlare. Enhetens uppdrag är att utreda och bedöma rätten till bistånd till vuxna enligt Socialtjänstlagen och Lag om vård av missbrukare i vissa fall. Vi arbetar med myndighetsutövning inom områdena ekonomiskt bistånd, missbruk, våld i nära relationer, boende, socialpsykiatri och äldreomsorg. Inom enheten finns även en del inom kommunens öppenvård som riktar sig främst mot missbruk och våld i nära relationer. 
Vi söker nu en kollega som vill arbeta främst med missbruk, boendefrågor och våld i nära relation. Vi erbjuder ett positivt och öppet arbetsklimat som präglas av lyhördhet och hjälpsamhet.  
Vi söker dig som:
Ø Har utbildning som socionom, eller annan universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
Ø Är genuint intresserad av socialt arbete med utsatta målgrupper  
Ø Har ett lösningsinriktat förhållningssätt  
Ø Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. 
Ø Är strukturerad och har lätt att fatta beslut 
Ø Har en god samarbetsförmåga och bidrar till en god teamkänsla 
Ø Har erfarenhet från myndighetsutövning  
Ø Gärna har erfarenhet från något eller flera av de områden som ingår i tjänsten 
Ø Har en god datorvana och erfarenhet av handläggning i ProCapita  
Ø Har utbildningar inom området, såsom ASI eller FREDA. 
I tjänsten ingår att utreda och bedöma behov samt rätten till bistånd enligt Socialtjänstlagen. Vid behov genomföra utredningar enligt Lag om vård av missbrukare. Följa upp beviljade bistånd samt upprätta genomförandeplaner tillsammans med varje enskild individ. Samverka med andra enheter och samarbetspartners. Som socialsekreterare på vuxenenheten behöver du kunna lite av varje. Här möter du alla typer av individer som befinner sig i olika livssituationer och ditt uppdrag är att motivera till förändring och självständighet. Ett respektfullt och gott bemötande, rättssäker handläggning och tro på människors egen kraft är något vi värderar högt. 
I samband med rekrytering till denna tjänst kan värvningsbonus komma utbetalas till dig som är anställd i Melleruds kommun som bidrar till en lyckad rekrytering av denna tjänst. Rekrytering kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Provanställning kan komma att tillämpas om arbetsgivaren bedömer det lämpligt. Tillträde enligt överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via e-post till [email protected]
 
?Lön                                                         Individuell lönesättning, ange löneanspråk  
Kontakt                                                 Camilla Björk-Karlsson, Enhetschef
[email protected]
Telefon: 0530–18137 Visa mindre

Melleruds kommun söker stödassistent

Ansök    Feb 5    Socialförvaltningen    Stödassistent
Melleruds kommun men ca 9300 innevånare ligger naturskönt i Dalsland med närhet till såväl vatten och skog som kort restid med tåg till Göteborg och Karlstad. Mellerud har ett rikt föreningsliv och en väl utbyggd kommersiell och kommunal service. Socialförvaltningens uppgift är att se till att alla som vistas i Melleruds kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: vård och omsorg samt stöd och ser... Visa mer
Melleruds kommun men ca 9300 innevånare ligger naturskönt i Dalsland med närhet till såväl vatten och skog som kort restid med tåg till Göteborg och Karlstad. Mellerud har ett rikt föreningsliv och en väl utbyggd kommersiell och kommunal service.
Socialförvaltningens uppgift är att se till att alla som vistas i Melleruds kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: vård och omsorg samt stöd och service. Nu söker vi stödassistent.
Arbetsuppgifter  
Stödassistenten på boende ansvarar för att ge stöd och service i nära arbete med brukaren. samt kunna tydliggöra dem för brukare, närstående och samverkanspartner. I verksamheten är stödassistenten kontaktpersonal utifrån gällande rutiner, utveckla och reflektera över det dagliga arbetet. Söka ny kunskap inom funktionshinderområdet, upprätthålla genomförandeplaner, föra social- och HSL-dokumentation enligt gällande rutiner är viktig del i det dagliga arbetet.? 
Kompetens och erfarenhet 
Vård och omsorgsprogrammet inriktning funktionshinder eller barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete eller annan jämförbar utbildning som kommunen bedömer likvärdig. Kunskap inom autism, utvecklingsstörning, relationsskapande och tydliggörande pedagogik. Personliga egenskaper såsom ett sympatiskt och pedagogiskt förhållningssätt, god samarbetsförmåga, förmåga att ta eget ansvar och att arbeta självständigt.
God datavana, soc dokumentation och körkort är meriterande.
Varmt välkommen med din ansökan via e-post till [email protected] 
Lön                                                        Individuell lönesättning, ange löneanspråk 
Kontakt                                                Annelie Magnusson, Enhetschef, 0530-181 64
                                                               Gun-Charlotte Johansson, Verksamhetspedagog 072-856 09 54 Visa mindre

Två Socialsekreterare till Mottagningsteamet

Ansök    Feb 13    Socialförvaltningen    Socialsekreterare
Vi har skapat en ny mottagningsenheten där vi nu ska rekrytera två mottagningssekreterare som ska arbeta i ett gemensamt mottag för individ- och familjeomsorgen. Enheten består av Vuxenenheten samt enheten Barn och unga, som vardera har en enhetschef och 1:e socialsekreterare. Vi är sammanlagt ett team på 24 medarbetare. Arbetsuppgifter   ?Vårt nya Mottagningsteam kommer ta emot alla nya ansökningar och anmälningar som rör barn och unga, vuxna med missbru... Visa mer
Vi har skapat en ny mottagningsenheten där vi nu ska rekrytera två mottagningssekreterare som ska arbeta i ett gemensamt mottag för individ- och familjeomsorgen. Enheten består av Vuxenenheten samt enheten Barn och unga, som vardera har en enhetschef och 1:e socialsekreterare. Vi är sammanlagt ett team på 24 medarbetare.
Arbetsuppgifter  
?Vårt nya Mottagningsteam kommer ta emot alla nya ansökningar och anmälningar som rör barn och unga, vuxna med missbruks/beroendeproblematik, boende och kommer även ansvara för all våldsproblematik. En del av de inkomna ärendena handläggs och avslutas redan i mottagningsteamet, medan övriga fördelas för utredning och fortsatt handläggning i respektive specialistenhet. Mottagningsteamet kommer också vid behov finnas som resurs till övriga enheten.
Vem är du?
Du är utbildad socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga och erfarenhet av arbete med vuxna inom försörjningsstöd, missbruk och våld i nära relation.
Då arbetet innehåller en stor del dokumentation, kommer det naturligt för dig att utrycka dig både i tal och skrift. Som person, förutsätter vi att du är trygg och empatisk. Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med andra. Du gillar att arbeta i högt tempo där varje dag aldrig ser likadan ut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körning i tjänst förekommer frekvent och vi ser därför Körkort B för manuell bil som ett krav.
Vad kan vi erbjuda dig?
Individ och familjeomsorgen i Mellerud genomgår just nu en positiv period av förändring och vi arbetar aktivt för att utveckla vår verksamhet. Du ser möjligheter med en verksamhet i utveckling, med en konstruktiv och positiv hållning finns utrymme för dig att vara med forma vardagen för dig och dina kollegor. Vi arbetar utifrån flextidsavtal, erbjuder friskvårdsbidrag och förmånliga rabatter genom vår personalklubb. Vi erbjuder ett positivt och öppet arbetsklimat som präglas av lyhördhet och hjälpsamhet.
Övrigt
I samband med rekrytering till denna tjänst kan värvningsbonus komma utbetalas till dig som är anställd i Melleruds kommun som bidrar till en lyckad rekrytering av denna tjänst”. Se information på SharePoint, under fliken För medarbetare.
Intervjuer kan komma att ske löpande under pågående rekrytering.
Provanställning kan komma att tillämpas om arbetsgivaren bedömer det lämpligt.
Varmt välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via e-post till 
[email protected] Ange referens “Socialsekreterare mottagningsenhet”.
?


Lön                                                        Individuell lönesättning, ange löneanspråk 
Kontakt                                                Malin Klingborg, enhetschef barn och unga
                                                                0530-181 38
                                                                [email protected] Visa mindre

Sommarjobb inom Socialförvaltningen

Ansök    Jan 24    Socialförvaltningen    Stödassistent
Hos oss erbjuds du spännande och varierande arbetsuppgifter med goda utvecklingsmöjligheter. Att sommarjobba är en väg in i arbetslivet och här finns möjlighet till fortsatt arbete. Att arbeta hos oss innebär att du möter personer som behöver din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang. Vi har många olika arbetsplatser inom Socialförvaltningen i Melleruds Kommun. Vad innebär arbetet? Som medarbetare hos oss utför du delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser. D... Visa mer
Hos oss erbjuds du spännande och varierande arbetsuppgifter med goda utvecklingsmöjligheter. Att sommarjobba är en väg in i arbetslivet och här finns möjlighet till fortsatt arbete. Att arbeta hos oss innebär att du möter personer som behöver din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang. Vi har många olika arbetsplatser inom Socialförvaltningen i Melleruds Kommun.
Vad innebär arbetet?
Som medarbetare hos oss utför du delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser. Du ansvarar för att säkerställa vård och omsorg, dokumentation, hanterar läkemedel och samordning i ärendet. Du arbetar i team tillsammans med sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabiliteringsassistenter.
Vård och omsorg
Att jobba i hemvård och på äldreboende innebär att utföra planerade omvårdnads- och serviceinsatser samt delegerade sjukvårdsinsatser hos den enskilde. På vår korttidsenhet vistas vårdtagaren under en begränsad period. Enheterna är bemannade med sjuksköterskor och undersköterskor dygnet runt och du har alltid kollegor som stöd runt omkring dig.
Stöd och service
Du kan också välja att arbete inom Stöd och service. Verksamheterna bygger på ett pedagogiskt arbetssätt och lärande med utgångspunkt från varje brukares individuella behov och intresse. De brukare som har insatser hos oss ska tillförsäkras goda levnadsvillkor och delaktighet i samhället samt få möjlighet att leva som andra. Som personal stöttar vi brukarna i deras liv.
Övrigt
För att arbeta hos oss behöver du ha fyllt 18 år. Några av våra enheter har möjlighet att anställa minderåriga, men det är ett fåtal platser. Vill du bidra till en bra vardag för medborgarna i Melleruds kommun under sommaren med möjlighet till fortsatt visstidsanställning inom Socialförvaltningen? Då är du varm välkommen med din ansökan. Vid anställning krävs uppvisande av belastningsregister. Rekrytering sker löpande. Visa mindre

Melleruds kommun söker stödpedagoger

Ansök    Jan 24    Socialförvaltningen    Stödpedagog
Vi söker stödpedagoger till två gruppbostäder enligt LSS § 9:9. Verksamheterna bygger på ett pedagogiskt arbetssätt och lärande med utgångspunkt från varje persons individuella behov och intresse. Det är de boendes önskemål och behov som styr hur stödpedagog/stödassistenter ska arbete. En av verksamheterna har inriktning mot äldre personer med funktionsnedsättning och den andra har inriktning mot autism. På gruppbostaden kommer du att arbeta som stödpedago... Visa mer
Vi söker stödpedagoger till två gruppbostäder enligt LSS § 9:9. Verksamheterna bygger på ett pedagogiskt arbetssätt och lärande med utgångspunkt från varje persons individuella behov och intresse. Det är de boendes önskemål och behov som styr hur stödpedagog/stödassistenter ska arbete. En av verksamheterna har inriktning mot äldre personer med funktionsnedsättning och den andra har inriktning mot autism. På gruppbostaden kommer du att arbeta som stödpedagog tillsammans med stödassistenter. Du ingår också i ett nätverk tillsammans med andra stödpedagoger. Varje verksamhet har tillgång till en verksamhetspedagog som ansvarar för den pedagogiska utvecklingen tillsammans med stödpedagog och stödassistenterna. Verksamheten är organiserad under Stöd och Service och leds av enhetschef.
Arbetsuppgifter
Som stödpedagog har du tillsammans med arbetsgruppen ansvar för att ge stöd och service i nära arbete med brukaren för att tydliggöra vardagen. Du skall vara förtrogen med riktlinjer och verksamhetsmål samt utveckla och reflektera över det dagliga arbetet. Du kommer att vara kontaktpersonal, upprätta genomförandeplaner och föra social dokumentation enligt gällande rutiner. Du söker ny kunskap inom funktionshinderområdet och ansvarar för att metoder prövas i verksamheten på uppdrag av verksamhetspedagog. Du kommer att vara en förebild och vägleda stödassistenter.
Som stödpedagog ska du ha ett förhållningssätt och bemötande som ger individuellt anpassat stöd i den dagliga livsföringen vilket innebär att insatser ska tillgodose den enskildes psykiska, fysiska och sociala behov, på så sätt minska individens funktionsnedsättning i förhållande till miljö/hinder/bemötande. Ha förmågan att kunna ta olika perspektiv både individuellt och i grupp. Tjänsten kan komma att föregås med provanställning. Du kommer att arbeta utifrån schemalagd årsarbetstid med arbetstider på dag, kväll, helg samt journatt på en av tjänsterna.
Kvalifikationer
Din utbildning skall vara minst 200 yrkeshögskole-poäng eller minst 60 högskolepoäng med tydlig inriktning mot funktionshinderområdet. Vi söker dig med god självkänsla, som är trygg i dig själv och har en god självinsikt. Du har en god analytisk och pedagogisk förmåga som du kan dela med dig av genom handledning till arbetskollegor. Som person har du ett starkt engagemang och ett genuint intresse för individens utveckling samt verksamhetens kvalitetsarbete. För att lyckas i rollen krävs det att du kan arbeta självständigt, har en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Varmt välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via e-post till [email protected]


Lön                                                Individuell lönesättning, ange löneanspråk  
Tillträde                                       Enligt överenskommelse
Kontakt                                        Linda Oksjö, Enhetschef, 0530–18122
                                                       Christina Erlandsson, Enhetschef, 0530–18179 Visa mindre

Melleruds kommun söker stödassistent

Ansök    Jan 24    Socialförvaltningen    Stödassistent
Melleruds kommun med ca 9300 invånare ligger naturskönt i Dalsland med närhet till såväl vatten och skog som kort restid med tåg till Göteborg och Karlstad. Mellerud har ett rikt föreningsliv och en väl utbyggd kommersiell och kommunal service. Socialförvaltningens uppgift är att se till att alla som vistas i Melleruds kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: vård och omsorg samt stöd och serv... Visa mer
Melleruds kommun med ca 9300 invånare ligger naturskönt i Dalsland med närhet till såväl vatten och skog som kort restid med tåg till Göteborg och Karlstad. Mellerud har ett rikt föreningsliv och en väl utbyggd kommersiell och kommunal service.
Socialförvaltningens uppgift är att se till att alla som vistas i Melleruds kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: vård och omsorg samt stöd och service. Nu söker vi en stödassistent till Stjärnans Korttids korttidvistelse. Som stödassistent kommer du ha ansvar för att ge stöd och service i nära arbete med brukaren.
Arbetsuppgifter
Stödassistenten ansvarar för att ge stöd och service i nära arbete med brukaren. Vara väl förtrogen med riktlinjer och de verksamhetsmål som finns, samt kunna tydliggöra dem för brukare, närstående och samverkanspartner. I verksamheten är stödassistenten kontaktpersonal utifrån gällande rutiner, utveckla och reflektera över det dagliga arbetet. Söka ny kunskap inom funktionshinderområdet, upprätthålla genomförandeplaner, föra social- och HSL-dokumentation enligt gällande rutiner.
Kompetens och erfarenhet
Vård och omsorgsprogrammet inriktning funktionshinder eller barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete eller annan jämförbar utbildning som kommunen bedömer likvärdig. Kunskap inom autism och teckenspråk. Personliga egenskaper såsom ett sympatiskt och pedagogiskt förhållningssätt, god samarbetsförmåga, förmåga att ta eget ansvar och att arbeta självständigt.
Meriterande är diplom från vård- och omsorgscollege.
Varmt välkommen med din ansökan via e-post till [email protected]
Lön Individuell lönesättning, ange löneanspråk
Kontakt Najwan Alwan, Enhetschef, 0530-181 59 Visa mindre

Sommarjobb inom Socialförvaltningen

Hos oss erbjuds du spännande och varierande arbetsuppgifter med goda utvecklingsmöjligheter. Att sommarjobba är en väg in i arbetslivet och här finns möjlighet till fortsatt arbete. Att arbeta hos oss innebär att du möter personer som behöver din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang. Vi har många olika arbetsplatser inom Socialförvaltningen i Melleruds Kommun. Vad innebär arbetet? Som medarbetare hos oss utför du delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser. D... Visa mer
Hos oss erbjuds du spännande och varierande arbetsuppgifter med goda utvecklingsmöjligheter. Att sommarjobba är en väg in i arbetslivet och här finns möjlighet till fortsatt arbete. Att arbeta hos oss innebär att du möter personer som behöver din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang. Vi har många olika arbetsplatser inom Socialförvaltningen i Melleruds Kommun.
Vad innebär arbetet?
Som medarbetare hos oss utför du delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser. Du ansvarar för att säkerställa vård och omsorg, dokumentation, hanterar läkemedel och samordning i ärendet. Du arbetar i team tillsammans med sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabiliteringsassistenter.
Vård och omsorg
Att jobba i hemvård och på äldreboende innebär att utföra planerade omvårdnads- och serviceinsatser samt delegerade sjukvårdsinsatser hos den enskilde. På vår korttidsenhet vistas vårdtagaren under en begränsad period. Enheterna är bemannade med sjuksköterskor och undersköterskor dygnet runt och du har alltid kollegor som stöd runt omkring dig.
Stöd och service
Du kan också välja att arbete inom Stöd och service. Verksamheterna bygger på ett pedagogiskt arbetssätt och lärande med utgångspunkt från varje brukares individuella behov och intresse. De brukare som har insatser hos oss ska tillförsäkras goda levnadsvillkor och delaktighet i samhället samt få möjlighet att leva som andra. Som personal stöttar vi brukarna i deras liv.
Övrigt
För att arbeta hos oss behöver du ha fyllt 18 år. Några av våra enheter har möjlighet att anställa minderåriga, men det är ett fåtal platser. Vill du bidra till en bra vardag för medborgarna i Melleruds kommun under sommaren med möjlighet till fortsatt visstidsanställning inom Socialförvaltningen? Då är du varm välkommen med din ansökan. Vid anställning krävs uppvisande av belastningsregister. Rekrytering sker löpande. Visa mindre

6-7 undersköterskor

Vård och omsorgssektorn söker medarbetare för tjänstgöring i hemvården, omvårdnadsarbetet bedrivs därmed i ordinärt boende. Enheten arbetar utifrån socialnämndens uppsatta mål och utifrån myndighetsbeslut. Tjänsterna finns för närvarande med placering på områdena Kroppefjäll och Centrum.  Som undersköterska hos oss blir du en del av en engagerad och positiv arbetsgrupp som stödjer varandra i arbete och utveckling av arbetsplatsen. Tillsammans med dina koll... Visa mer
Vård och omsorgssektorn söker medarbetare för tjänstgöring i hemvården, omvårdnadsarbetet bedrivs därmed i ordinärt boende. Enheten arbetar utifrån socialnämndens uppsatta mål och utifrån myndighetsbeslut. Tjänsterna finns för närvarande med placering på områdena Kroppefjäll och Centrum. 
Som undersköterska hos oss blir du en del av en engagerad och positiv arbetsgrupp som stödjer varandra i arbete och utveckling av arbetsplatsen. Tillsammans med dina kollegor är du en nyckelperson i nätverket runt den äldre och motiverar och stimulerar utifrån varje individs förutsättningar, behov och önskemål. 
 Arbetsuppgifter  
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta tillvara den enskildes egna resurser, utifrån deras förmågor. Planering av vård och omsorg sker i samråd med den enskilde, personal och ibland anhöriga. Att arbeta som undersköterska i Melleruds Kommun innebär bland annat att arbeta omsorgsfullt och professionellt i samarbete med övriga i arbetslaget och i nära kontakt med våra vårdtagare. Det innebär även att arbeta för god samverkan med andra yrkesgrupper och anhöriga. Som undersköterska följer du de lagar och riktlinjer som finns, exempelvis Socialtjänstlagen och Hälso-och sjukvårdslagen. Du skall vara beredd att utföra de medicinska uppgifter som förekommer och som delegeras av sjuksköterska.  
Kvalifikationer  
Vi söker dig som har omvårdnadsutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som person är du lösningsinriktad och kan hantera utmaningar. Du är en flexibel person som har lätt att anpassa dig till olika eller förändrade omständigheter. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ser inga problem med att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du är noggrann, lugn och stabil, med en positiv attityd till arbetet, medarbetare och vårdtagare. Körkort (för manuell växellåda) är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har viss erfarenhet inom något specialområde, samt data/teknikvana eftersom vi nu inför ytterligare välfärdsteknik i verksamheterna. Meriterande är diplom från Vård och Omsorgscollege. 
Välkommen med din ansökan, CV och personliga brev e-post till [email protected] 
Intervjuer och tillsättning kommer ske löpande.
 Lön                                                           Individuell lönesättning  
Tillträde                                                   Enligt överenskommelse 
Kontakt                                                  Gunilla Gustafsson 0530–189 41 
           Malin Rahm 0530- 183 31 Visa mindre

Socialförvaltningen söker arbetsterapeut, möjlighet till samordningsansvar

Ansök    Dec 30    Socialförvaltningen    Arbetsterapeut
Socialförvaltningen består av tre sektorer, vård och omsorg, stöd och service samt individ och familjeomsorg. Vi söker nu en medarbetare till rehabteamet som är en av enheterna inom sektor vård och omsorg. Tillsammans med andra enheter ansvarar vi för insatser enligt HSL till personer i eget boende, särskilda boendeformer och LSS. Rehabteamet består av fyra arbetsterapeuter, tre fysioterapeuter, och en hjälpmedelstekniker.  Vem är du?  Vi söker dig som är ... Visa mer
Socialförvaltningen består av tre sektorer, vård och omsorg, stöd och service samt individ och familjeomsorg. Vi söker nu en medarbetare till rehabteamet som är en av enheterna inom sektor vård och omsorg. Tillsammans med andra enheter ansvarar vi för insatser enligt HSL till personer i eget boende, särskilda boendeformer och LSS. Rehabteamet består av fyra arbetsterapeuter, tre fysioterapeuter, och en hjälpmedelstekniker. 
Vem är du? 
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut där vi ser det meriterande om du tidigare arbetat inom området. Vi förutsätter att du har god kunskap om lagar och rättspraxis utifrån din specifika roll. Du är en god kommunikatör som verkar nära verksamheten tillsammans med dina kollegor. Då arbetet innehåller en stor del dokumentation och administration, kommer det naturligt för dig att utrycka dig både i tal och skrift. Som person, förutsätter vi att du är trygg och empatisk. Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.?Körkort för manuell växellåda erfordras.  
Arbetsuppgifter  
Du kommer att utifrån din yrkeskompetens bedöma aktivitets- och funktionsförmåga samt utföra insatser som träning, behandling, utprovning och förskrivning av hjälpmedel. I arbetsuppgifterna ingår även bedömning av behov av bostadsanpassning. Att instruera, handleda och utbilda övrig personal inom rehabilitering ingår som en självklar del i ditt arbete. Arbetet sker i nära samarbete med övriga professioner som finns omkring patienten såsom omvårdnadspersonal, biståndshandläggare, enhetschef, fysioterapeut och sjuksköterska. Det kommer även finnas möjlighet till samordningsansvar.  
Vad kan vi erbjuda dig? 
Enheten genomgår just nu en positiv period av förändring och med en konstruktiv och positiv hållning finns utrymme för dig att vara med och forma vardagen för dig och dina kollegor. I en mindre kommun är avstånden mellan enheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar. Är du en person som ser utvecklingsmöjligheter och vill driva processer finns även möjlighet att i din roll som arbetsterapeut få det övergripande ansvaret som samordnare.   
 
Socialförvaltningen kommer under en tvåårsperiod, med möjlighet till förlängning, arbeta med ett projekt där arbetsterapeuter och fysioterapeuter arbetar med förtroendetid motsvarande 12,5% av sin tjänstgöringsfaktor. Förtroendetiden är arbetstid som medarbetaren själv förlägger och kan fyllas med planering, inläsning, kompetensutveckling eller annat enligt överenskommelse tillsammans med ansvarig chef. 
 
Varmt välkommen med din ansökan via e-post till [email protected]  
Intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden, tillsättning av tjänst kan ske under rekryteringsperioden. 
 
Lön                                            Individuell lönesättning, ange löneanspråk   
Kontakt                                   Ann-Charlotte Andreassen enhetschef 0530-18338
Facklig representant           Heléna Larsson, Sveriges arbetaterapeuter 0530-18349 Visa mindre

Tre Boendestödjare inom Stöd och service/ Socialpsykiatrin

Arbetsuppgifter Området socialpsykiatri består av tre olika insatser: Boendestöd, trygghetsboende och dagverksamhet. Inom Boendestöd och trygghetsboendet utförs insatsen boendestöd.  Boendestöd är en insats som ges i den egna bostaden till personer med psykisk funktionsnedsättning. Syftet är att den enskilde skall leva så självständig som möjligt. Boendestödjaren ansvarar för att: •                   Ge stöd och service i nära arbete med brukaren •        ... Visa mer
Arbetsuppgifter
Området socialpsykiatri består av tre olika insatser: Boendestöd, trygghetsboende och dagverksamhet. Inom Boendestöd och trygghetsboendet utförs insatsen boendestöd. 
Boendestöd är en insats som ges i den egna bostaden till personer med psykisk funktionsnedsättning. Syftet är att den enskilde skall leva så självständig som möjligt.
Boendestödjaren ansvarar för att:
•                   Ge stöd och service i nära arbete med brukaren
•                   Tydliggöra vardagen för brukaren
•                   Vara förtrogen med riktlinjer och verksamhetsmål och kunna tydliggöra dem för  brukare, närstående och samverkanspartner.
•                   Utveckla och reflektera över det dagliga arbetet
•                   Vara kontaktpersonal enligt gällande rutiner
•                   Söka ny kunskap inom funktionshinderområdet/ socialpsykiatri
•                   Upprätta genomförandeplaner
•                   Föra social- och HSL-dokumentation enligt gällande rutiner
Boendestödjaren ska ha ett förhållningssätt och bemötande som ger individuellt anpassat stöd i den dagliga livsföringen, vilket innebär att insatser ska tillgodose den enskildes behov av stöd.
Tjänsten innefattar helg- och jourtjänstgöring.
Provanställning kan komma att tillämpas.
Urval kommer att ske löpande.
Kompetens och erfarenhet
Vård och omsorgsprogrammet med fördjupningskurser i psykiatri 2 samt samhällsbaserad psykiatri eller barn- och fritidsprogram med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete (psykologi 1 och 2b), tydliggörande pedagogik, specialpedagogik, samsjuklighet, godkänd i svenska 1 (100 poäng) och samhällskunskap (50 poäng) på gymnasienivå, utifrån V/O College kravnivå eller annan jämförbar utbildning som kommunen bedömer likvärdig.
Körkort B.
Anställningsformer                           Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning             Heltid 100%.                                            
Lön                                                         Individuell lönesättning, ange löneanspråk
Kontakt                                                  Tatjana Drewitz, Enhetschef chef 0530–18121
Upplysningar                                        Elena Selimovic, Socialpedagog, 0530-18073
Publicerat                                             2019-10-31
Sista ansökningsdag                          2019-11-25 Visa mindre

Två Socialsekreterare till Mottagningsteamet

Ansök    Dec 20    Socialförvaltningen    Socialsekreterare
Vi utökar mottagningsenheten med två mottagningssekreterare och söker dig som vill arbeta som socialsekreterare i ett gemensamt mottag för individ- och familjeomsorgen. Individ- och familjeomsorgen i Mellerud består av två enheter. Vuxenenheten samt enheten Barn och unga. Varje enhet har en enhetschef och 1:e socialsekreterare. Sammanlagt på enheterna arbetar tjugofyra medarbetare inom olika områden. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna m... Visa mer
Vi utökar mottagningsenheten med två mottagningssekreterare och söker dig som vill arbeta som socialsekreterare i ett gemensamt mottag för individ- och familjeomsorgen. Individ- och familjeomsorgen i Mellerud består av två enheter. Vuxenenheten samt enheten Barn och unga. Varje enhet har en enhetschef och 1:e socialsekreterare. Sammanlagt på enheterna arbetar tjugofyra medarbetare inom olika områden.
I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.


Arbetsuppgifter
Vårt nya Mottagningsteam kommer ta emot alla nya ansökningar och anmälningar som rör barn och unga, vuxna med missbruks/beroendeproblematik, boende och ansvara för all våldsproblematik. En del av de inkomna ärendena handläggs och avslutas redan i mottagningsteamet, medan övriga fördelas för utredning och fortsatt handläggning i respektive specialistenhet. Mottagningsteamet kommer också vid behov finnas som resurs till övriga enheten.


Vem är du?
Du är utbildad socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av myndighetsutövning inom, barn och unga och erfarenhet av arbete med vuxna inom försörjningsstöd, missbruk och våld i nära relation.
Då arbetet innehåller en stor del dokumentation och administration, kommer det naturligt för dig att utrycka dig både i tal och skrift. Som person förutsätter vi att du är trygg och empatisk. Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med andra. Tempot är i perioder högt och du är stresstålig såväl som reflekterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 


Vad kan vi erbjuda dig?
Individ och familjeomsorgen i Mellerud genomgår just nu en positiv period av förändring och vi arbetar aktivt för att utveckla vår verksamhet. Du ser möjligheter med en verksamhet i utveckling och med en konstruktiv och positiv hållning finns det utrymme för dig att vara med forma vardagen för dig och dina kollegor. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.
Varmt välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via e-post till [email protected]


Kontakt                   
Malin Klingborg, enhetschef barn och unga, 0530-18138 Visa mindre

Individ- och familjeomsorgen söker två socialsekreterare

Ansök    Dec 20    Socialförvaltningen    Socialsekreterare
Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare på enheten barn och unga. Vi är nu i en förändringsprocess att bygga upp enheten på nytt. På enheten Barn och unga arbetar sex socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår Familjebehandlingsgrupp, där fyra familjebehandlare är anställda, samt vårt Stödboende, där tre personal arbetar. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för... Visa mer
Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare på enheten barn och unga. Vi är nu i en förändringsprocess att bygga upp enheten på nytt.
På enheten Barn och unga arbetar sex socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår Familjebehandlingsgrupp, där fyra familjebehandlare är anställda, samt vårt Stödboende, där tre personal arbetar. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de individer, barn och familjer vi träffar. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.
Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda barn och familjers behov, bevilja och följa upp insatser utifrån BBIC. Du arbetar också med placerade barn, som är placerade enligt SoL och LVU och har ett nära samarbete med familjebehandlingsgruppen med uppföljning av öppenvårdsinsatser.
Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv använder BBIC som handläggnings- och dokumentationssystem.
Vem är du?
För den här tjänsten krävs att du har en socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet som myndighetsutövande socialsekreterare, riktad mot barn och unga. Du behöver ha en gedigen kunskap om Förvaltningslagen, Socialtjänstlagen, LVU och sekretesslagstiftningen, samt en god förmåga att tillämpa dessa. Du förstår vikten av en rättssäker handläggning och vad detta innebär i praktiken.
Individ och familjeomsorgen i Mellerud genomgår just nu en positiv period av förändring och vi arbetar aktivt för att utveckla vår verksamhet. Du ser möjligheter med en verksamhet i utveckling, med en konstruktiv och positiv hållning finns utrymme för dig att vara med forma vardagen för dig och dina kollegor. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.
Varmt välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via e-post till [email protected]


Kontakt                                    Malin Klingborg, Enhetschef Barn och unga, 0530–18138 Visa mindre

Individ - och familjeomsorgen söker 1:e Socialsekreterare

Ansök    Okt 16    Socialförvaltningen    Socialsekreterare
Vi söker dig som vill jobba som 1:e socialsekreterare på enheten barn och unga. På enheten Barn och unga arbetar sex socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår Familjebehandlingsgrupp, där fyra familjebehandlare är anställda, samt vårt Stödboende, där tre personal arbetar. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de individer, barn och familjer vi träffar. I en mindre kom... Visa mer
Vi söker dig som vill jobba som 1:e socialsekreterare på enheten barn och unga.
På enheten Barn och unga arbetar sex socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår Familjebehandlingsgrupp, där fyra familjebehandlare är anställda, samt vårt Stödboende, där tre personal arbetar. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de individer, barn och familjer vi träffar. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.
Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att metodhandleda socialsekreterare inom enheten barn och unga. Detta görs genom regelbundna genomgångar av ärende med handläggare där du finns till hands för metodhandledning i individärenden. Du ansvarar också för fördelningen av nya ärenden. Arbetet innefattar också att du granskar handlingar och beslutsunderlag innan beslut tas. En annan viktig del av tjänsten är att tillsammans med enhetschef och medarbetare vara med och utveckla det långsiktiga kvalitetsarbetet. Detta görs genom att skapa och upprätthålla arbetsrutiner, riktlinjer och vägledande bestämmelser så som att systematisk gå igenom handläggningsmoment i gruppen. Utveckla och upprätthålla fungerande samverkan med andra myndigheter Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv använder BBIC som handläggnings- och dokumentationssystem.
Vem är du?
Du är utbildad socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av myndighetsutövande arbete med barn och unga. Du är en strukturerad person, som också har förmåga att prioritera för och vägleda andra i arbetet. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, och har god kännedom om och känner dig trygg med din kunskap om de lagar och riktlinjer som styr vårt arbete.
Du behöver ha en gedigen kunskap om Förvaltningslagen, Socialtjänstlagen, LVU och sekretesslagstiftningen, samt en god förmåga att tillämpa dessa. Du förstår vikten av en rättssäker handläggning och vad detta innebär i praktiken.
Välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via e-post till [email protected] Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.
Lön                                           Individuell lönesättning, ange löneanspråk 
Kontakt                                  Malin Klingborg, Enhetschef Barn och unga, 0530–18138 Visa mindre

Två Stödassistenter till Stöd och Service

Ansök    Okt 31    Socialförvaltningen    Stödassistent
Arbetsuppgifter Stödassistenten ska ha ett förhållningssätt och bemötande som ger individuellt anpassat stöd i den dagliga livsföringen vilket innebär att insatser ska tillgodose den enskildes psykiska och sociala behov, på så sätt minska individens funktionsnedsättning i förhållande till miljö/hinder/bemötande Stödassistenten ansvarar för att ge stöd och service i nära arbete med brukaren. Vara väl förtrogen med riktlinjer och de verksamhetsmål som finn... Visa mer
Arbetsuppgifter
Stödassistenten ska ha ett förhållningssätt och bemötande som ger individuellt anpassat stöd i den dagliga livsföringen vilket innebär att insatser ska tillgodose den enskildes psykiska och sociala behov, på så sätt minska individens funktionsnedsättning i förhållande till miljö/hinder/bemötande
Stödassistenten ansvarar för att ge stöd och service i nära arbete med brukaren. Vara väl förtrogen med riktlinjer och de verksamhetsmål som finns, samt kunna tydliggöra dem för brukare, närstående och samverkanspartner.
I verksamheten är stödassistenten kontaktpersonal utifrån gällande rutiner, utveckla och reflektera över det dagliga arbetet. Söka ny kunskap inom funktionshinderområdet, upprätthålla genomförandeplaner, föra social- och HSL-dokumentation enligt gällande rutiner.
Kompetens och erfarenhet
Vård och omsorgsprogrammet inriktning funktionshinder eller barn- och fritids programmet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete eller annan jämförbar utbildning som kommunen bedömer likvärdig.
Kunskap inom autism och teckenspråk. Personliga egenskaper såsom ett sympatiskt och pedagogiskt förhållningssätt, god samarbetsförmåga, förmåga att ta eget ansvar och att arbeta självständigt.
Meriterande är Diplom från Vård- och omsorgscollege.
Anställningsformer                                Tillsvidareanställning fr.o.m. 2019-12-01
Anställningens omfattning                 100%
Lön                                                              Individuell lönesättning, ange löneanspråk
Kontakt                                                     Annelie Magnusson, Enhetschef 0530-181 64
Upplysningar                                           Gun-Charlotte Johansson, 072-856 09 54

Publicerat                                                 2019-10-31
Sista ansökningsdag                              2019-11-24 Visa mindre

Administratör till Socialförvaltningen

Nu behöver vi på Administrativa enheten en ny kollega till vår engagerade arbetsgrupp. Är du intresserad av ett administrativt arbete där du får bidra till vårt viktiga uppdrag med att bemanna Socialförvaltningens enheter? Då kan detta vara ett arbete för dig! Vi arbetar på ett professionellt och serviceinriktat sätt, vi värnar om våra medarbetare och medborgare. Som administratör på Socialförvaltningens administrativa enhet erbjuds du ett flexibelt jobb m... Visa mer
Nu behöver vi på Administrativa enheten en ny kollega till vår engagerade arbetsgrupp. Är du intresserad av ett administrativt arbete där du får bidra till vårt viktiga uppdrag med att bemanna Socialförvaltningens enheter? Då kan detta vara ett arbete för dig! Vi arbetar på ett professionellt och serviceinriktat sätt, vi värnar om våra medarbetare och medborgare. Som administratör på Socialförvaltningens administrativa enhet erbjuds du ett flexibelt jobb med stor variation. Socialförvaltningen är organiserad i tre sektorer samt en administrativ enhet. Vi arbetar på ett professionellt och serviceinriktat sätt, där vi värnar om våra medarbetare och medborgare.
Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär främst att arbeta med bemanningsplanering där du kommer att boka vikarier i systemet Medvind. Arbetet består av många olika administrativa sysslor, så som personaladministration, ekonomiadministration samt löpande administrativt stöd till förvaltningens tre sektorer. Vårt mål är att varje dag tillsätta alla vikariebeställningar, därför är din rekryteringskompetens viktig. Vi är en arbetsplats som kontinuerligt arbetar med förändringsarbete där allas delaktighet är nödvändig. Vi är en sammansvetsad arbetsgrupp där du förväntas att lära nytt och att ta eget ansvar.
Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har som lägst gymnasial utbildning, vi ser det som meriterande om du har eftergymnasialutbildning med inriktning mot administration, personal, offentlig förvaltning, ekonomi eller annat som kan bedömas likvärdigt för uppdraget. Du har mycket goda datorkunskaper och du har lätt för att lära dig nya IT-system. Det är ett krav att du har erfarenhet av personaladministration, så som schemaläggning, resursbehov och vikarietillsättning.
Vem är du?
Vi ser att du har en fallenhet för att skriva och uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du har kunskap och intresse för att använda modern teknik i det dagliga arbetet. För dig är det viktigt att ha ordning och reda och du trivs i en administrativ roll där du får ta ansvar för din uppgift samt själv strukturera, prioritera och driva dina processer vidare. Du som söker ska ha erfarenhet av administrativt och/eller serviceinriktat arbete och ser det som meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation.


 Lön                                                          Individuell lönesättning, ange löneanspråk
Kontakt                                                  Frida Larsson, Administrativ chef 0530–18079 Visa mindre

Individ- och familjeomsorgen söker 2 socialsekreterare

Ansök    Okt 16    Socialförvaltningen    Socialsekreterare
Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare på enheten barn och unga. Vi är nu i en förändringsprocess, att bygga upp enheten på nytt. På enheten Barn och unga arbetar sex socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår Familjebehandlingsgrupp, där fyra familjebehandlare är anställda, samt vårt Stödboende, där tre personal arbetar. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang fö... Visa mer
Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare på enheten barn och unga. Vi är nu i en förändringsprocess, att bygga upp enheten på nytt.
På enheten Barn och unga arbetar sex socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår Familjebehandlingsgrupp, där fyra familjebehandlare är anställda, samt vårt Stödboende, där tre personal arbetar. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de individer, barn och familjer vi träffar. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.
Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda barn och familjers behov, bevilja och följa upp insatser utifrån BBIC. Du arbetar också med placerade barn, som är placerade enligt SoL och LVU och har ett nära samarbete med familjebehandlingsgruppen med uppföljning av Öppenvårdsinsatser.
Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv använder BBIC som handläggnings- och dokumentationssystem.
Vem är du?
För den här tjänsten krävs att du har en socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet som myndighetsutövande socialsekreterare, riktad mot barn och unga. Du behöver ha en gedigen kunskap om Förvaltningslagen, Socialtjänstlagen, LVU och sekretesslagstiftningen, samt en god förmåga att tillämpa dessa. Du förstår vikten av en rättssäker handläggning och vad detta innebär i praktiken.
Välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via e-post till [email protected] Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.


Lön                                           Individuell lönesättning, ange löneanspråk 
Kontakt                                  Malin Klingborg, Enhetschef Barn och unga, 0530–18138 Visa mindre

Enhetschef till Sjuksköterskeorganisationen i Melleruds kommun

Vill Du arbeta som enhetschef i vår Sjuksköterskeorganisation och leda den framåt och genom alla utmaningar vi står inför i den kommunala Hälso- och sjukvården? Då är Du varmt välkommen med Din ansökan.Ledningsgruppen för vård och omsorg består av åtta enhetschefer och en sektorchef. Tillsammans skapar vi strategier för en kvalitativ vård och omsorg i Melleruds kommun och just nu är vård och omsorgssektorn mitt i ett spännande utvecklingsskede. Vi ser gärn... Visa mer
Vill Du arbeta som enhetschef i vår Sjuksköterskeorganisation och leda den framåt och genom alla utmaningar vi står inför i den kommunala Hälso- och sjukvården? Då är Du varmt välkommen med Din ansökan.Ledningsgruppen för vård och omsorg består av åtta enhetschefer och en sektorchef. Tillsammans skapar vi strategier för en kvalitativ vård och omsorg i Melleruds kommun och just nu är vård och omsorgssektorn mitt i ett spännande utvecklingsskede. Vi ser gärna att Du kommer med Dina kunskaper och erfarenheter och arbetar mot våra gemensamma mål. Följ gärna länken för en presentation och inblick i det fina arbetet som bedrivs.https://www.mellerud.se/omsorg-och-hjalp/vard-och-omsorg/sjukskoterska-i-melleruds-kommun/Arbetsuppgifter Uppdraget som enhetschef för sjuksköterskeorganisationen, innebär att leda kommunens sjuksköterskor i det kommunala hälso- och sjukvårdsarbetet. Att upprätthålla ett välfungerande internt arbetsteam, men också att verka för ett välfungerande teamarbete med övriga vårdgivare externt samt inom socialförvaltningens verksamhetsområden. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. I förvaltningen finns bra tillgång till administrativt stöd. Du är ekonomiskt ansvarig för enheten och följer upp och redovisar kontinuerligt mot tilldelad budgetram.Kvalifikationer  Vi ser helst att du har legitimation inom HSL eller har erfarenhet från arbete med HSL. Meriterande är ledarskapsutbildning samt chefserfarenhet. Vi söker dig som har förmågan att leda personal samt driva och utveckla vår verksamhet. Du har personlig kompetens som samarbetsförmåga, ärlighet, nyfikenhet och ett tydligt ledarskap. Du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha god kunskap i data Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav. Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna manliga sökande. Intervjuer sker löpande.TillträdeTillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Uttag ur belastningsregistret kommer att begäras.  UpplysningarVi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.Varmt välkommen med din ansökan via e-post till [email protected] Intervjuer kan komma att ske löpande.  Lön                                                          Individuell lönesättningKontakt                                                  Karolina Christensen sektorchef, 0530-18140                                                                 [email protected] företrädare                            Vårdförbundet 0530-18000 Visa mindre

Två Socialsekreterare till Mottagningsteamet

Ansök    Okt 16    Socialförvaltningen    Socialsekreterare
Vi utökar mottagningsenheten med två mottagningssekreterare och söker dig som vill arbeta som socialsekreterare i ett gemensamt mottag för individ- och familjeomsorgen. Individ- och familjeomsorgen i Mellerud består av två enheter. Vuxenenheten samt enheten Barn och unga, varje enhet har en enhetschef och 1:e socialsekreterare och sammanlagt på enheterna arbetar tjugo fyra medarbetare inom olika områden. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheter... Visa mer
Vi utökar mottagningsenheten med två mottagningssekreterare och söker dig som vill arbeta som socialsekreterare i ett gemensamt mottag för individ- och familjeomsorgen. Individ- och familjeomsorgen i Mellerud består av två enheter. Vuxenenheten samt enheten Barn och unga, varje enhet har en enhetschef och 1:e socialsekreterare och sammanlagt på enheterna arbetar tjugo fyra medarbetare inom olika områden.
I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.
Arbetsuppgifter
Vårt nya Mottagningsteam kommer ta emot alla nya ansökningar och anmälningar som rör barn och unga, vuxna med missbruks/beroendeproblematik, boende och kommer ansvara för all våldsproblematik. En del av de inkomna ärendena handläggs och avslutas redan i mottagningsteamet, medan övriga fördelas för utredning och fortsatt handläggning i respektive specialistenhet. Mottagningsteamet kommer också vid behov finnas som resurs till övriga enheten.
Vem är du?
Du är utbildad socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialt arbete, barn och unga eller erfarenhet av arbete med vuxna inom försörjningsstöd, missbruk och våld i nära relation.
med våld i nära relation
Då arbetet innehåller en stor del dokumentation och administration, kommer det naturligt för dig att utrycka dig både i tal och skrift. Som person, förutsätter vi att du är trygg och empatisk. Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med andra. Tempot är i perioder högt och du är stresstålig såväl som reflekterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 
Vad kan vi erbjuda dig?
Individ och familjeomsorgen i Mellerud genomgår just nu en positiv period av förändring och vi arbetar aktivt för att utveckla vår verksamhet. Du ser möjligheter med en verksamhet i utveckling, där alla rutiner ännu inte finns på plats. Med en konstruktiv och positiv hållning finns utrymme för dig att vara med forma vardagen för dig och dina kollegor. Rekrytering kan komma att ske under ansökningstiden
Varmt välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via e-post till [email protected]
 
Lön           Individuell lönesättning, ange löneanspråk   
Kontakt  Malin Klingborg, enhetchef barn och unga, 0530-18138 Visa mindre

Melleruds kommun söker sjuksköterska natt

Arbetsuppgifter Hemsjukvården söker sjuksköterska för tjänstgöring natt. Enheten arbetar utifrån socialnämndens uppsatta mål och kvalitetsgarantier. Arbetet som sjuksköterska i hemsjukvården innebär att du arbetar mot patienter i ordinärt, särskilt boende och LSS. Arbetet är varierande med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom HSL. Vi har hög och bred kompetens inom gruppen där vi dessutom arbetar med och utvecklar egna specialområden. Förutom kommunal sj... Visa mer
Arbetsuppgifter Hemsjukvården söker sjuksköterska för tjänstgöring natt. Enheten arbetar utifrån socialnämndens uppsatta mål och kvalitetsgarantier. Arbetet som sjuksköterska i hemsjukvården innebär att du arbetar mot patienter i ordinärt, särskilt boende och LSS. Arbetet är varierande med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom HSL. Vi har hög och bred kompetens inom gruppen där vi dessutom arbetar med och utvecklar egna specialområden. Förutom kommunal sjukvård ingår vi i Samverkande sjukvård som innebär uppdrag från jourcentralen, 1177 och IVPA (i väntan på ambulans) uppdrag. Som sjuksköterska på natten ingår du i nattpatrullen där du arbetar med HSL uppgifter samt bistår undersköterskorna när stöd och bedömning behövs av sjuksköterska vid besök enligt SOL. Procapita används som journalsystem, digitala signeringslistor används och Phoniro digital nyckelhantering. Arbetet innebär även att arbeta för god samverkan med andra yrkesgrupper och anhöriga. Kvalifikationer Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Som person är du lösningsinriktad och kan hantera utmaningar. Du är en flexibel person som har lätt att anpassa dig till olika eller förändrade omständigheter. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ser inga problem med att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du är noggrann, lugn och stabil, med en positiv attityd till arbetet, medarbetare och vårdtagare. B-körkort (för manuell växellåda) är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt data/teknikvana eftersom vi nu inför ytterligare välfärdsteknik i verksamheterna. https://www.mellerud.se/omsorg-och-hjalp/vard-och-omsorg/sjukskoterska-i-melleruds-kommun/Varmt välkommen med din ansökan via e-post till [email protected] sker fortlöpande så vänta inte med din ansökan. Anställningsform                                   Tillsvidareanställning Anställningens omfattning                 Från 64,2% Lön Individuell lönesättning Publicerat                                                23 september 2019Sista ansökningsdag                              1 november 2019Tillträde                                                   Enligt överenskommelseKontakt                                                   Enhetschef Marina Udén tel.0530–183 68Facklig representant                           Ann-Marie Melby mobil 0705-400691                                                                   Ulrika Mellander mobil 0703-424043 Visa mindre

Individ - och familjeomsorgen söker 1:e Socialsekreterare

Ansök    Sep 19    Socialförvaltningen    Socialsekreterare
Vi söker dig som vill jobba som 1:e socialsekreterare på enheten barn och unga. På enheten Barn och unga arbetar sex socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår Familjebehandlingsgrupp, där sex familjebehandlare är anställda, samt vårt Stödboende, där tre personal arbetar. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de individer, barn och familjer vi träffar. I en mindre kommu... Visa mer
Vi söker dig som vill jobba som 1:e socialsekreterare på enheten barn och unga. På enheten Barn och unga arbetar sex socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår Familjebehandlingsgrupp, där sex familjebehandlare är anställda, samt vårt Stödboende, där tre personal arbetar. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de individer, barn och familjer vi träffar. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar. ArbetsuppgifterDin huvudsakliga arbetsuppgift är att metodhandleda socialsekreterare inom enheten barn och unga. Detta görs genom regelbundna genomgångar av ärende med handläggare där du finns till hands för metodhandledning i individärenden. Du ansvarar också för fördelningen av nya ärenden. Arbetet innefattar också att du granskar handlingar och beslutsunderlag innan beslut tas. En annan viktig del av tjänsten är att tillsammans med enhetschef och medarbetare vara med och utveckla det långsiktiga kvalitetsarbetet. Detta görs genom att skapa och upprätthålla arbetsrutiner, riktlinjer och vägledande bestämmelser så som att systematisk gå igenom handläggningsmoment i gruppen. Utveckla och upprätthålla fungerande samverkan med andra myndigheter Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv använder BBIC som handläggnings- och dokumentationssystem.Vem är du?Du är utbildad socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av myndighetsutövande arbete med barn och unga. Du är en strukturerad person, som också har förmåga att prioritera för och vägleda andra i arbetet. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, och har god kännedom om och känner dig trygg med din kunskap om de lagar och riktlinjer som styr vårt arbete. Du behöver ha en gedigen kunskap om Förvaltningslagen, Socialtjänstlagen, LVU och sekretesslagstiftningen, samt en god förmåga att tillämpa dessa. Du förstår vikten av en rättssäker handläggning och vad detta innebär i praktiken. Välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via e-post till [email protected] Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Individuell lönesättning, ange löneanspråk.Kontakt                                    Malin Klingborg, Enhetschef Barn och unga, 0530–18138Referensnummer                  SN 2019/219 Visa mindre

Individ- och familjeomsorgen söker 2 socialsekreterare

Ansök    Sep 20    Socialförvaltningen    Socialsekreterare
Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare på enheten barn och unga.På enheten Barn och unga arbetar sex socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår Familjebehandlingsgrupp, där sex familjebehandlare är anställda, samt vårt Stödboende, där tre personal arbetar. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de individer, barn och familjer vi träffar. I en mindre kommun är... Visa mer
Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare på enheten barn och unga.På enheten Barn och unga arbetar sex socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår Familjebehandlingsgrupp, där sex familjebehandlare är anställda, samt vårt Stödboende, där tre personal arbetar. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de individer, barn och familjer vi träffar. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.ArbetsuppgifterDina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda barn och familjers behov, bevilja och följa upp insatser utifrån BBIC. Du arbetar också med placerade barn, som är placerade enligt SoL och LVU och har ett nära samarbete med familjebehandlingsgruppen med uppföljning av Öppenvårdsinsatser.Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv använder BBIC som handläggnings- och dokumentationssystem.Vem är du?För den här tjänsten krävs att du har en socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet som myndighetsutövande socialsekreterare, riktad mot barn och unga. Du behöver ha en gedigen kunskap om Förvaltningslagen, Socialtjänstlagen, LVU och sekretesslagstiftningen, samt en god förmåga att tillämpa dessa. Du förstår vikten av en rättssäker handläggning och vad detta innebär i praktiken.Välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via e-post till [email protected] Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Individuell lönesättning, ange löneanspråk. Kontakt                                    Malin Klingborg, Enhetschef Barn och unga, 0530–18138Referensnummer                    SN 2019/217 Visa mindre

Melleruds kommun söker 2 sjuksköterskor

Arbetsuppgifter Hemsjukvården söker sjuksköterskor. Enheten arbetar utifrån socialnämndens uppsatta mål och kvalitetsgarantier. Arbetet som sjuksköterska i hemsjukvården innebär att du arbetar mot patienter i ordinärt och särskilt boende samt LSS. Arbetet är varierande med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom HSL. Vi har hög och bred kompetens inom gruppen där vi dessutom arbetar med och utvecklar egna specialområden. Förutom kommunal sjukvård ingår vi i... Visa mer
Arbetsuppgifter Hemsjukvården söker sjuksköterskor. Enheten arbetar utifrån socialnämndens uppsatta mål och kvalitetsgarantier. Arbetet som sjuksköterska i hemsjukvården innebär att du arbetar mot patienter i ordinärt och särskilt boende samt LSS. Arbetet är varierande med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom HSL. Vi har hög och bred kompetens inom gruppen där vi dessutom arbetar med och utvecklar egna specialområden. Förutom kommunal sjukvård ingår vi i Samverkande sjukvård som innebär uppdrag från jourcentralen, 1177 och IVPA (i väntan på ambulans) uppdrag. Procapita används som journalsystem, digitala signeringslistor används och Phoniro digital nyckelhantering. Arbetet innebär även att arbeta för god samverkan med andra yrkesgrupper och anhöriga.  Kvalifikationer Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna vidareutbildad och med några års erfarenhet. Som person är du lösningsinriktad och kan hantera utmaningar. Du är en flexibel person som har lätt att anpassa dig till olika eller förändrade omständigheter. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ser inga problem med att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du är noggrann, lugn och stabil, med en positiv attityd till arbetet, medarbetare och vårdtagare. B-körkort (för manuell växellåda) är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har viss erfarenhet inom något specialområde, samt data/teknikvana eftersom vi nu inför ytterligare välfärdsteknik i verksamheterna. https://www.mellerud.se/omsorg-och-hjalp/vard-och-omsorg/sjukskoterska-i-melleruds-kommun/Varmt välkommen med din ansökan via e-post till [email protected] Intervjuer sker fortlöpande så vänta inte med din ansökan. Lön                                                             Individuell lönesättning Tillträde                                                    Enligt överenskommelseKontakt                                                    Enhetschef Marina Udén tel.0530–183 68Fackliga representanter                      Ann-Marie Melby mobil 0705-400693                                                                   Ulrika Mellander mobil 0703-424043        Visa mindre

Socialförvaltningen söker vikarierande Enhetschef inom vård och omsorg

Socialförvaltningen består av tre sektorer, vård och omsorg, stöd och service samt individ och familjeomsorg. Som vikarierande Enhetschefen är du direkt underställd sektorchefen och du ingår i ledningsgruppen tillsammans med de övriga enhetscheferna inom vård och omsorg.Arbetsuppgifter Som enhetschef är du ansvarig för din enhet. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du ansvarar för att leda verksamheten i det kommunala hälso- och sjukvårdsarbe... Visa mer
Socialförvaltningen består av tre sektorer, vård och omsorg, stöd och service samt individ och familjeomsorg. Som vikarierande Enhetschefen är du direkt underställd sektorchefen och du ingår i ledningsgruppen tillsammans med de övriga enhetscheferna inom vård och omsorg.Arbetsuppgifter Som enhetschef är du ansvarig för din enhet. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du ansvarar för att leda verksamheten i det kommunala hälso- och sjukvårdsarbetet samt arbetet utifrån socialtjänstlagen. Detta innebär att upprätthålla ett välfungerande internt arbetsteam, men också att verka för ett välfungerande teamarbete med övriga vårdgivare såväl extern som internt. Det finns ett administrativt stöd som delas inom ledningsgruppen.Kompetens och erfarenhetVi söker dig som har högskoleexamen med inriktning ledarskap och förvaltning. Det kan finnas annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Chefserfarenhet av liknande arbete är önskvärt. Du har god förmåga att leda personal samt driva och utveckla verksamhet. Då arbetet innehåller stor del dokumentation och administration, kommer det naturligt för dig att uttrycka dig både i tal och skrift. Som person, förutsätter vi att du är trygg och empatisk. Du har personlig kompetens som samarbetsförmåga, ärlighet, nyfikenhet och är drivande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, möjlighet till semesterdagstilläggsväxling och kompetensutveckling. Varmt välkommen med din ansökan via e-post till [email protected] lönesättning, ange löneanspråk. Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas. Visa mindre

Sjuksköterska till Hemsjukvården

Melleruds kommun söker sjuksköterska till Hemsjukvården med möjlighet till akademisk specialistutbildningTjänsten fördelas med 50% studier till specialistsjuksköterska, inriktning distrikt/avancerad vård i hemmet eller vård av äldre, och resterande 50% som tjänstgörande sjuksköterska i hemsjukvården. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med samverkande sjukvård och ett utvecklande teamarbete. Vi har hög och bred kompetens inom gruppen där vi arbetar med a... Visa mer
Melleruds kommun söker sjuksköterska till Hemsjukvården med möjlighet till akademisk specialistutbildningTjänsten fördelas med 50% studier till specialistsjuksköterska, inriktning distrikt/avancerad vård i hemmet eller vård av äldre, och resterande 50% som tjänstgörande sjuksköterska i hemsjukvården. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med samverkande sjukvård och ett utvecklande teamarbete. Vi har hög och bred kompetens inom gruppen där vi arbetar med att utveckla egna specialområden. Vi har bra och tydliga rutiner och vi arbetar aktivt med avvikelser för kvalitetssäkring. ArbetsuppgifterAlla förekommande sjuksköterskeuppgifter i ordinärt och särskilt boende samt korttid. Förutom kommunal sjukvård ingår vi i Samverkande sjukvård som innebär uppdrag från jourcentralen, Hemtjänsten, 1177, MÄVA och IVPA (I Väntan På Ambulans) uppdrag. KvalifikationerLegitimerad sjuksköterska som är antagen till specialistutbildning på avancerad nivå. Körkort krävs för manuell växellåda. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  AnställningsvillkorTillsvidareanställning med placering på en utbildningsanställning under utbildningen som övergår i en tillsvidareanställning som specialistsjuksköterska efter godkänt resultat på utbildningen. Arbetstiden är förlagd enligt schema med tjänstgöring dag, kväll och helg. Varmt välkommen med din ansökan, CV och personligt brev till [email protected] Intervjuer kommer ske fortlöpande under ansökningstiden. Anställningsform                                TillsvidareanställningAnställningens omfattning              100%Referensnummer                                SN2019/208Lön                                                           Individuell lönesättning Tillträde                                                  Enligt överenskommelseKontakt                                                  Marina Udén enhetschef Hemsjukvården                                                                 tel:  0530–18368,  mobil:  0703-43 40 24                                                                 mail: [email protected]årdförbundet                                    Ulrika Mellander, facklig företrädare                                                                 tel 0703-42 40 43                                                                     [email protected]                       Visa mindre

Individ – och familjeomsorgen söker Socialsekreterare till barn och unga

Individ- och familjeomsorgen i Mellerud består av två enheter, Vuxenenheten, samt enheten Barn och unga. Enheten leds av en enhetschef och det kommer även att finnas en 1:e socialsekreterare som ansvarar för metodstöd. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de personer vi träffar. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.   Arbetsuppgifter Arbetsuppg... Visa mer
Individ- och familjeomsorgen i Mellerud består av två enheter, Vuxenenheten, samt enheten Barn och unga. Enheten leds av en enhetschef och det kommer även att finnas en 1:e socialsekreterare som ansvarar för metodstöd. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de personer vi träffar. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.   Arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna innebär sedvanlig handläggning enligt Socialtjänstlagen och LVU samt vad gäller familjehemssekreterare rekrytering, utredning och uppföljning av familjehem.  Kompetens och livserfarenhetVi söker dig som är socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av socialt arbete är meriterande liksom vana av att arbeta med motiverande samtal.  Ett respektfullt och gott bemötande, rättssäker handläggning och tro på människors egen kraft är något vi värderar högt. Som person, förutsätter vi att du är trygg och empatisk. Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med andra.Vi vill att du är professionell i ditt förhållningssätt, samarbetsinriktad men även har förmåga att arbeta självständigt. Vi vill även att du är flexibel, kommunikativ och har en god förmåga att reflektera. Vi ser även fram emot att du bidrar till arbetsgruppen med dina erfarenheter och idéer och bidrar på ett positivt sätt till arbetsplatsens utveckling.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, möjlighet till semesterdagstilläggsväxling och kompetensutveckling. Varmt välkommen med din ansökan via e-post till [email protected] Visa mindre

Melleruds kommun söker semestervikarier inom socialförvaltningen

Ansök    Jan 17    Socialförvaltningen    Vårdbiträde
Vill du göra en bra vardag för våra boende i Mellerud under sommaren och få uppskattning varje dag? Vill du arbeta omväxlande och vara en hjälpande hand till de som behöver dig? Ett jobb hos oss innebär att du möter personer som behöver ditt stöd och engagemang. Äldreomsorg och funktionshinder söker dig under juni, juli och augusti 2019. Vi ser gärna att du kan arbeta under hela sommaren då det för brukaren är viktigt att träffa samma personer och få möj... Visa mer
Vill du göra en bra vardag för våra boende i Mellerud under sommaren och få uppskattning varje dag? Vill du arbeta omväxlande och vara en hjälpande hand till de som behöver dig?

Ett jobb hos oss innebär att du möter personer som behöver ditt stöd och engagemang. Äldreomsorg och funktionshinder söker dig under juni, juli och augusti 2019. Vi ser gärna att du kan arbeta under hela sommaren då det för brukaren är viktigt att träffa samma personer och få möjlighet att lära känna dem.
Det är viktigt för oss att du kan bemöta människor på ett bra sätt och tycker om att ge andra stöd, hjälp och omtanke.

Arbetsuppgifter
Omvårdnad och stöd till enskild i både boende och eget hem, i dina arbetsuppgifter ingår bland annat att ta tillvara den enskildes egna resurser, utifrån deras förmågor.
Stödassistenten och boendestödjaren ska ha ett förhållningssätt och bemötande som ger individuellt anpassat stöd i den dagliga livsföringen.
Som personlig assistent ska du stödja en person med funktionshinder utifrån dennes behov så att hen upplever bästa möjliga livskvalitet och bistå med alla aktiviteter i dagliga livet.

Det är meriterande...
Om du har relevant utbildning och tidigare erfarenhet av liknande arbete inom demens, äldreomsorg, LSS eller socialpsykiatri. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du ska vara positiv och ha ett engagemang för uppdraget samt god samarbetsförmåga och kunna ta egna initiativ.
B-körkort med manuell växellåda krävs för arbete inom hemtjänst, LSS och socialpsykiatri.

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev!

www.mellerud.se/semestervikariat Visa mindre

Familjebehandlare till Individ - och familjeomsorgen

Ansök    Jul 9    Socialförvaltningen    Socionom
Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Mellerud har under de senaste åren genomgått stora och positiva förändringar och vi fortsätter utveckla vår verksamhet på olika plan. Individ- och familjeomsorgen består av tre enheter: biståndsenheten, försörjningsstöd- och missbruksenheten samt barn och unga. Tjänsten som familjebehandlare kommer att tillhöra barn och unga enheten. Familjebehandlarna i Melleruds kommun leds av 1:e socialsekreterare samt sektorchef i v... Visa mer
Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Mellerud har under de senaste åren genomgått stora och positiva förändringar och vi fortsätter utveckla vår verksamhet på olika plan. Individ- och familjeomsorgen består av tre enheter: biståndsenheten, försörjningsstöd- och missbruksenheten samt barn och unga. Tjänsten som familjebehandlare kommer att tillhöra barn och unga enheten. Familjebehandlarna i Melleruds kommun leds av 1:e socialsekreterare samt sektorchef i väntan på ny enhetschef.   I dagsläget är vi 4 stycken familjebehandlare, men då vår ena kollega har fått ny tjänst behövs hennes plats tillsättas. Då familjebehandling är relativt nytt i Melleruds kommun är behandlingsenheten under fortsatt uppbyggnad, vilket medför möjlighet att vara med och forma det dagliga arbetet, bygga upp rutiner m.m. Arbetsuppgifter Familjebehandlarnas roll är att utifrån uppdrag från socialsekreterarna tillsammans med barn, ungdomar, familjer och individer ge stöd och behandling utifrån personligt utformade planer. Vi har också ett uppdrag, och en stor vilja, att utveckla vårt förebyggande arbete i kommunen. Detta gör vi bland annat genom att samverka med andra viktiga funktioner i samhället som skola, förskola, BVC, fritidsgård och polis. Personliga egenskaper  Du behöver vara en positiv och flexibel person som kan se lösningar inom givna ramar och kan vara kreativ och självständig i arbetet med barn, unga, deras föräldrar och vuxna individer. Vi lägger stor vikt vid att i så stor utsträckning som möjligt använda barnets/ungdomens nätverk och de samhällsresurser som finns i kommunen. Du behöver tycka om att arbeta i en levande verksamhet där vi gemensamt formar vårt arbetssätt.  Kvalifikationer  Vi söker dig som är socionom eller har annan beteendevetenskaplig utbildning. Du har erfarenhet av behandlingsarbete med familjer. Du är självständig och har god förmåga att strukturera ditt arbete. Extra meriterande är kunskaper i olika behandlingsprogram för barn och ungdomar. Som person har du en god samarbetsförmåga samt är lugn, stabil och serviceinriktad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Ansökan I ansökan ska du redovisa din utbildning och erfarenhet i ett tydligt sammanställt CV samt bifoga ett personligt brev där du beskriver varför du väljer att söka tjänsten hos oss och dina tankar om vad du kan bidra med. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, möjlighet till semesterdagstilläggsväxling och kompetensutveckling. Varmt välkommen med din ansökan via e-post till [email protected] Visa mindre