Lediga jobb som Försäljningschef i Mellerud

Se lediga jobb som Försäljningschef i Mellerud. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Mellerud som finns hos arbetsgivaren.

Mellerud: Marknads- och Försäljningschef till Emballator

Ansök    Okt 28    Jobbakuten Väst AB    Försäljningschef
Marknads- och Försäljningschef Emballator Mellerud AB befinner sig i en stark tillväxtfas. Vi agerar på en marknad i snabb utveckling där vi arbetar nära våra kunder för att uppfylla deras högt ställda krav. Vi jobbar med lösningsorienterad försäljning i en nisch inom formblåsta förpackningar. Detta gör att vi säljer en mix av kundunika lösningar och standardprodukter. Tjänsten Huvuddelen ska ägnas åt att utveckla och driva marknads- och försäljningsorgan... Visa mer
Marknads- och Försäljningschef Emballator Mellerud AB befinner sig i en stark tillväxtfas. Vi agerar på en marknad i snabb utveckling där vi arbetar nära våra kunder för att uppfylla deras högt ställda krav. Vi jobbar med lösningsorienterad försäljning i en nisch inom formblåsta förpackningar. Detta gör att vi säljer en mix av kundunika lösningar och standardprodukter.

Tjänsten Huvuddelen ska ägnas åt att utveckla och driva marknads- och försäljningsorganisationen, både strategiskt och operativt. Genom tydlighet i struktur och kultur vill vi att du skapar en säljorganisation och marknadsbearbetning som ska leda företaget mot fortsatt tillväxt.

Vi har en tydlig tillväxtstrategi med stora möjligheter till synergier inom Emballator. Du kommer att leda arbetet med att utveckla erbjudandet till befintliga kunder, bredda vårt kundsegment samt driva bearbetningen av nya kunder.  Du ansvarar för hela säljprocessen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i uppdraget är:

Planera, genomföra och följa upp försäljningsplaner samt sälj- och marknadsaktiviteter.
Leda arbetet med att utveckla befintliga kunder samt identifiera nya kunder.
Budgetera samt prognostisera försäljningen.
Samverka med övriga Emballatorbolag gällande försäljnings- och marknadsfrågor.
Aktivt medverka i och driva utvecklingen av arbetsmetoder, processer och ständiga förbättringar.
I viss utsträckning delta i produktutvecklingsprocessen.
Vara KAM för några av företagets största kunder.
Rollen är viktig för företagets framtida tillväxt och du kommer att vara en nyckelspelare i ledningsgruppen. 

Profil För att lyckas med uppdraget har du god kunskap och erfarenhet av att driva marknad och försäljningsprocesser. Du har dokumenterad erfarenhet av industriförsäljning (B2B) samt goda erfarenheter att driva teknisk försäljning på chefsnivå. Du har vana av produktkalkylering och har några års erfarenhet av att leda och utveckla andra människor. Har du erfarenhet av förpackningsindustrin är detta meriterande, dock ej något krav. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande relevant utbildning. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Som person är du en naturlig och lyhörd ledare som med mycket energi och drivkraft skapar resultat också genom andra. Du är kommunikativ, analytisk och har god struktur avseende utveckling och uppföljning. Du har lätt för att skapa goda relationer och erhåller stort förtroende, både hos medarbetare och med kunder. Du är vidare prestigelös, en utpräglad lagspelare och är inte rädd för att hjälpa till där det behövs.

Vi erbjuder dig Vi erbjuder dig ett utmanande uppdrag i ett företag i en stark tillväxtfas med en stark framtidstro och som har en stabil ägarstruktur. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas med bolaget.

Emballator utvecklar och tillverkar förpackningslösningar i metall, plast och aluminium. Våra bolag är indelade i tre affärsområden: Emballator Metal Group, Emballator Packaging Innovations och Emballator Packaging UK. Vi har 10 tillverkningsenheter i Sverige, Finland och Storbritannien, en omsättning på 2,1 miljarder kronor och ca 900 anställda.

Emballator Mellerud AB utvecklar, tillverkar och säljer formblåsta förpackningar bland annat inom segmenten livsmedel, kemiteknik, kroppsvård och läkemedel till ledande varumärken runt om i hela Norden. Vi har en omsättning på ca 240 MSEK och är idag ca 85 anställda som tillsammans producerar i en högt automatiserad anläggning dygnet runt, alla dagar i veckan. Läs gärna mer om oss på www.emballator.com Visa mindre

Försäljningschef – Emballator Mellerud

Om tjänsten Emballator Mellerud är en stolt och innovativ ledare inom förpackningslösningar, kända för vår höga kvalitet och engagemang för kunderna. Som Försäljningschef hos oss kommer du att ges stora möjligheter att forma säljavdelningen så att vi tillsammans kan ta företaget till nya höjder! Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet för säljavdelningen som består av 9 medarbetare som du har ett direkt personalansvar för. Rollen är till viss ... Visa mer
Om tjänsten

Emballator Mellerud är en stolt och innovativ ledare inom förpackningslösningar, kända för vår höga kvalitet och engagemang för kunderna. Som Försäljningschef hos oss kommer du att ges stora möjligheter att forma säljavdelningen så att vi tillsammans kan ta företaget till nya höjder!

Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet för säljavdelningen som består av 9 medarbetare som du har ett direkt personalansvar för. Rollen är till viss del operativ då du har ett eget kundansvar, du kommer även att vara med dina säljare på kundbesök för att stötta dem. Största delen av tjänsten är däremot strategisk med fokus på affären och att nå de uppsatta målen tillsammans.

Ett mål vi ser för tjänsten är att utveckla arbetet med nykundsbearbetning och hitta strategier och tillvägagångssätt som tillåter oss att hitta nya affärsmöjligheter.

Du har också en position i Emballator Melleruds ledningsgrupp där du får jobba med strategier och företagsriktning vilket ger dig stora möjligheter att vara med och påverka.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Mellerud, möjlighet till att arbeta viss tid på distans finns efter att man lärt känna organisation och kollegor. Du rapporterar till Vd och sitter med i ledningsgrupp samt en central försäljningschefsgrupp.

Arbetsuppgifter

- Leda, inspirera och utveckla ditt fantastiska säljteam.

- Skapa och driva försäljningsstrategier som driver vår tillväxt.

- Bygga och underhålla starka kundrelationer.

- Uppnå försäljningsmål och driva lönsamhet.

- Identifiera nya affärsmöjligheter på marknaden.

- Delta i företagsstrategi och påverka vår framtid.

Om dig

Vi söker dig som har:

- Erfarenhet från B2B-försäljning

- Dokumenterad ledarerfarenhet som inneburit personalansvar

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

- Ditt ledarskap är coachande med inställningen att det är tillsammans vi når största möjliga framgång.

- Du har ett mod i ditt ledarskap och vågar sätta ner foten när det krävs för att säkerställa framdrift enligt uppsatta företagsmål.

- Att bygga långsiktiga relationer som kännetecknas av förtroende är en självklarhet för dig.

- Du har förmågan att få med dig en grupp och värdesätter samarbeten, både internt som externt.

Om oss

Emballator Mellerud är specialister på flaskor och dunkar för kemtekniska produkter, läkemedel och livsmedel. Vi tillverkar och säljer även sportflaskor. Vi har cirka 85 medarbetare, omsätter omkring 250 miljoner SEK och finns i Mellerud.

Emballator Mellerud är en del av Emballator-koncernen som erbjuder ett brett utbud av förpackningslösningar.

Läs mer på Emballator.com (https://www.emballator.com/)

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs (https://www.dnv.com/se/services/certifierad-rekryterare-iso-10667-och-arbetspsykologiska-tester-56338) standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser genomför Testhuset en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Anna Beckius på 073 529 33 23 eller Ulf Holmgren på 076 307 10 29.

Välkommen in med din ansökan senast 17 november. Visa mindre

Marknadsorienterad VD till Örs Cementgjuteri

Ansök    Jan 5    Speed Group AB    Försäljningschef
Vill du leda ett välmående bolag i ett expansivt skede? Är du en affärsdriven och marknadsorienterad ledare med bakgrund inom produktion? Som VD på Örs Cementgjuteri blir du ledare för ett team med ett fantastiskt engagemang och stark drivkraft på ett bolag med stora möjligheter! Om tjänsten Som VD på Örs Cementgjuteri kommer du att leda ett finansiellt stabilt bolag med engagerade, drivna medarbetare. Ditt uppdrag är att leda bolaget i fortsatt tillväxt ... Visa mer
Vill du leda ett välmående bolag i ett expansivt skede? Är du en affärsdriven och marknadsorienterad ledare med bakgrund inom produktion? Som VD på Örs Cementgjuteri blir du ledare för ett team med ett fantastiskt engagemang och stark drivkraft på ett bolag med stora möjligheter!

Om tjänsten
Som VD på Örs Cementgjuteri kommer du att leda ett finansiellt stabilt bolag med engagerade, drivna medarbetare. Ditt uppdrag är att leda bolaget i fortsatt tillväxt och utveckling, där såväl affären som verksamheten och medarbetarna utvecklas. Försäljning och projektledning är en central och grundläggande del i tjänsten. Initialt kommer ditt fokus även att vara strategisk affärsutveckling och att skapa ökad struktur, tydliga processer och aktiva värderingar.

I rollen som VD har du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomi och personal, men arbetar både strategiskt och operativt med bolagets utveckling och försäljning. Kommunikation och ledning är en viktig del i ditt uppdrag.


Fokusområden som VD:
- Aktivt ledarskap
- Försäljning / marknad
- Projektledning
- Säkra och utveckla processer och rutiner
- Affärs- och verksamhetsutveckling


Du kommer att ha ett nära samarbete med ägaren UBAB Ulricehamns Betong AB.


Om oss
Örs Cementgjuteri tillverkar och säljer prefabricerade betongelement, primärt väggar, balkongplattor och stödmurar. Produktionen är i stort sett helt kundanpassad och skräddarsys för varje enskilt projekt. Örs cementgjuteri har i dag omkring 55 anställda och en nettoomsättning på cirka 55 MSEK. Företaget, som startades 1927, är nu i ett expansivt skede med stort fokus på utveckling och tillväxt. Läs mer om oss på www.orscementgjuteri.se.

Örs Cementgjuteri ägs sedan 2020 av Ulricehamns Betong AB (UBAB) och drivs som ett separat dotterbolag. I koncernen ingår även dotterbolaget Dala Cement. Totalt omsätter koncernen 750 MSEK och har drygt 440 medarbetare. Störst är UBAB med cirka 320 medarbetare.

UBAB är ett familjeföretag som grundades 1946. Idag är UBAB en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement med mångårig erfarenhet från tusentals projekt. Vår framgång är uppbyggd kring en stark tro på betongens och vårt byggsystems fördelar, en ständig vilja att alltid söka nya förbättringar samtidigt som vi sätter våra kunder i fokus och strävar efter att effektivisera deras byggprocess. På det sättet når vi tillväxt genom nöjda kunder. Läs mer på www.ubab.com.


Din profil
Vi söker en marknadsorienterad VD med mycket goda ledaregenskaper, som drivs av ett stort engagemang att utveckla bolaget, organisationen och medarbetarna. Du har en förmåga att se helheten och fatta välgrundade, tydliga beslut. För att lyckas i rollen är det avgörande att du har ett stort affärs- och försäljningsfokus.


Krav:
- Erfarenhet sälj och projektledning, gärna inom bygg
- Affärsmässig och stor ekonomisk förståelse
- Goda ledaregenskaper och flerårig ledarerfarenhet
- Bakgrund inom producerande företag
- Förståelse för flöden och processer
- Goda kunskaper i svenska, tal och skrift

Meriterande:
- Högskoleutbildning: Ingenjör eller annan relevant utbildning
- Bakgrund inom betong eller bygg
- Goda kunskaper i engelska


Som ledare är du närvarande och engagerande, och bidrar med stöttning, coachning och tydligt ledarskap. Du är van vid att arbeta på ett strukturerat sätt, där kommunikation, struktur, målsättning och uppföljning är viktiga delar i ditt ledarskap.

Som person är du lyhörd och prestigelös. Du bidrar med positiv energi och har ett stort fokus på försäljning med en god förmåga att nätverka, bygga relationer och skapa nya affärsmöjligheter för bolaget!


Ansökan
Ansökan sker på www.speedgroup.se. Urval sker löpande, så missa inte chansen - ansök redan idag!

___

Sökord: VD, Platschef, Försäljningschef, Ekonomichef, Marknadschef, Personalchef, Verkställande direktör, Affärsområdeschef, Produktionschef, Produktionsledare, Säljare, Projektledare Visa mindre